Stakende buschauffeurs hebben zich donderdagochtend verzameld bij het provinciehuis in Assen om aandacht te vragen voor hun actie voor een beter CAO. De chauffeurs, aangesloten bij vakbond FNV, maken lawaai en gaan in gesprek met politici over de toenemende werkdruk.

In andere regio’s worden de chauffeurs naar eigen zeggen met open deuren ontvangen, maar bij het OV-bureau in Assen waren de chauffeurs niet welkom. Ze wilden daarom voor de deur actievoeren, maar dat bleek ook niet mogelijk. Het terrein is eigendom van de Gemeentelijke Kredietbank Drenthe, waarmee het OV-bureau het pand deelt. De GKB wilde geen toestemming geven voor een actie voor de deur.

Daarop werd besloten het protest te verplaatsen naar het provinciehuis verderop in Assen. Tientallen chauffeurs doen mee met het protest. De provincies Groningen en Drenthe zijn samen met de gemeente Groningen partner in het OV-bureau en hebben zodoende invloed op het beleid van het bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *