Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

De fracties van de SP in de gemeenteraad en Provinciale Staten in Groningen zijn niet te spreken over de houding die het OV-bureau aan heeft genomen richting de buschauffeurs die aan het staken zijn.

De chauffeurs wilden donderdag met een delegatie op bezoek bij het OV_bureau om aandacht te vragen voor de werkdruk. Het OV-bureau gaat namens de provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen immers over het vervoersaanbod en daarmee de dienstregeling.

Het bureau wilde de chauffeurs niet ontvangen omdat het zichzelf geen partij vindt in de staking. De SP is verbolgen hierover. De partij vindt dat de lezing van het OV-bureau over haar functie “te beperkt” is en ziet het als het juiste instituut om iets aan de werkdruk te doen. Ze hebben in de gemeenteraad en Provinciale Staten in Groningen opheldering gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *