Foto: Jeroen Pijper Photography via Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

De fracties van de PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie willen dat er toch een snelbus tussen Emmen en Hoogeveen komt. Het OV-bureau wil dit eigenlijk ook, maar voert de plannen niet door omdat er geen budget voor is.

In de voorgestelde wijzigingen in de dienstregeling van volgend jaar heeft het OV-bureau een aantal wensen opgenomen die eerst niet uitgevoerd zullen worden. Het geld is er niet omdat er dit jaar meer aan de dienstregeling moest worden gerepareerd dan werd verwacht.

Eerder heeft er een Qliner tussen Emmen en Hoogeveen gereden over de A37. Die verbinding liep niet goed en werd weer geschrapt. Nu rijdt alleen streeklijn 27 tussen Emmen en Hoogeveen. Deze heeft een lange reistijd van een uur.

De partijen willen de bus nu terug laten keren vanwege de bereikbaarheid van de ziekenhuizen en het onderwijs. Gedeputeerde Cees Bijl riep tijdens de commissievergadering rond het omgevingsbeleid op geen geld voor de plannen vrij te maken omdat er nu, naast het tekort over 2020 ook extra kosten door het coronavirus zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *