Foto: Gemeente Groningen

De Centrumhalte West moet op 3 september in gebruik worden genomen. Dat schrijft het OV-bureau in de Kaderbrief Begroting 2018 die het naar Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en de Groningse gemeenteraad gestuurd heeft.

Op 3 september worden er een aantal wijzigingen in de dienstregeling doorgevoerd, waarvan de al aangekondigde omleiding van de bussen rond het westelijke deel van de Groningse binnenstad.

Ook P+R Meerstad en knooppunt UMCG Noord moeten op die datum klaar zijn zoals het nu lijkt. Vanaf dat moment moet Q-link lijn 5 gaan rijden naar deze P+R in plaats van Station Europapark. Lijn 11 neemt de bediening van het Europapark over. Met de nieuwe route van lijn 5 krijgen ook Driebond en Ikea opnieuw een frequente busverbinding. De lijn gaat rijden via de Sontbrug. Op termijn wordt lijn 5 doorgetrokken naar Meerstad en Harkstede.

De overheden moeten nog formeel goedkeuring verlenen aan de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *