Foto: Alstom

Qbuzz ontvangt binnenkort een bijzondere elektrische bus, de Alstom Aptis. Deze bus neemt zo’n kwart minder ruimte in dan andere bussen en laat daarmee een kleinere voetafdruk in het milieu achter.

De Aptis wordt gebouwd met efficiënte hoeken, waardoor de bus minder ruimte nodig heeft bij dezelfde capaciteit. De raampartijen zijn ook groter en er is een lounge-zone in de bus aanwezig, waardoor de passagier meer comfort en een beter uitzicht heeft tijdens de rit.

De bus won tijdens de beurs Busworld vorig jaar de prijs voor grootste innovatie en is nu nog een prototype, dat in verschillende Europese steden wordt uitgetest. Van 23 tot en met 27 april is de bus in de stad Groningen, van 30 april tot en met 3 mei rijdt de bus door Assen. Het is niet duidelijk of hij in de reizigersdienst van Qbuzz ingezet zal gaan worden.

Fabrikant Alstom is vooral bekend als treinenbouwer. De nieuwe Intercitytreinen die bij de NS moeten gaan instromen vanaf 2020 worden door Alstom gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *