De eerste mijlpaal voor het nieuwe Station Assen is een feit. Op zondag 13 mei opent de reizigerstunnel richting de perrons.

De bouwvakkers leggen op dit moment de laatste hand aan de bekleding van de tunnel. Zo komen er rode tegels op de grond. De wanden worden wit betegeld en gestuukt. De tunnel krijgt een typische NS-uitstraling op een moderne wijze, bijvoorbeeld met brede traptreden.

De opening betekent dat de hoge trap over het spoor na ruim twee jaar zijn functie verliest. Medewerkers van ProRail delen tijdens de eerste ochtendspits van de nieuwe tunnel een presentje uit om de opening te vieren.

Dit najaar opent het gehele station. De nieuwe ondergrondse fietsenstalling opent daarvoor nog, iets later dan gepland door wateroverlast, op 4 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *