Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Mooi weer en veel muziek heersen vandaag in het Stadspark in Groningen en bij de Baggelhuizerplas in Assen. Daar vinden de Bevrijdingsfestivals van Groningen en Drenthe al de hele middag plaats. Het wordt steeds drukker, ook in de bussen. Reden om hier updates bij te houden in een liveblog. Ieder moment dat hier aanleiding toe geeft wordt bijgehouden in dit liveblog, zoals vertraging of de inzet van extra bussen.

Reizen naar Bevrijdingsfestival Groningen kan met Q-link 3 en 4, lijn 10, lijn 85 (gekoppeld in Leek aan Q-link 3), lijn 133, lijn 304 en 314. In Assen stopt lijn 20 speciaal aan de Zoom bij de Baggelhuizerplas extra.

Liveblog

21:23: De vertragingen nemen snel af. Grootste vertragingen zijn op dit moment een minuut of vier. Dit liveblog wordt nu gesloten. Dank voor het lezen, en houd rekening met nog wat vertraging bij de ritten rond het einde van de festivals.

21:03: Bussen van lijn 10 pakken flinke vertraging nadat ze het Stadspark zijn gepasseerd. En dat zorgt op de aansluitende ritten van lijn 9 ook nog steeds voor vertraging.

20:55: De vertragingen op de lijnen 3 en 4 worden snel ingelopen. Op lijn 304 is nog wel wat vertraging.

20:45: In Groningen gaat men zo te zien weer naar de bushalte. De vertragingen op de lijnen langs de Verzetsstrijderslaan lopen weer wat op, richting 7 minuten.

20:43: Een groep reizigers die al dan niet naar het Bevrijdingsfestival in Assen ging met Arriva-lijn 115 kwam met flink ongemak te zitten. Onderweg naar Assen liep een bus een lekke band op.

20:31: In Assen is geen vertraging meer op de buslijn langs het Bevrijdingsfestival. Lijn 20 rijdt op tijd momenteel.

19:49: De grote vertragingen op sommige ritten van lijn 10 heeft ook zijn weerslag op stadslijn 9. Deze lijnen rijden op elkaar door bij Station Noord, en de vertragingen op lijn 10 zijn nu dusdanig groot dat de bussen op lijn 9 daar al met vertraging vertrekken.

19:47: De drukste lijn op dit moment lijkt lijn 4 (Q-link Roden – Hoofdstation – Beijum). Er rijden op deze lijn drie hoogcapaciteitsbussen mee. Op stadslijn 10 stijgen de vertragingen, op sommige ritten tot rond de tien minuten. Dit geldt vooral voor de lijndelen die op een routedeel na de Paterswoldseweg rijden.

19:19: Lijn 20 heeft het in Assen druk, maar verderop gaat het goed. Door Smilde wordt al gereden met weinig vertraging. De bus rijdt ieder half uur tussen het Asser station en de Zoom, op loopafstand van de Baggelhuizerplas. Eén keer per uur rijdt de bus door naar Dieverbrug. Daar is de lijn vandaag geknipt. Het lijndeel Dieverbrug – Meppel wordt vandaag met andere bussen gereden als lijn 120. Op de bussen van lijn 20 staat vandaag duidelijk aangegeven dat ze rijden via de Baggelhuizerplas.

19:12: Met de treinen van Arriva gaat het weer goed, er is daar op dit moment geen vertraging.

19:02: Vanmiddag zorgde de drukte er al voor dat lijn 178 van Siddeburen naar Groningen tussen Schildwolde en Groningen haltes moest overslaan.

18:58: Tussen Groningen en Assen begint ook meer vertraging te ontstaat. Op de Sprinters iets minder, ongeveer twee minuten, op een Intercity op dit moment ongeveer vijf minuten en op streeklijn 50 een aantal minuten. Het is duidelijk, het is druk.

18:55: Op lijn 3 en 4 is het druk, ook op lijn 304 nu aardig wat vertraging. Lijn 10, die over de Paterswoldseweg rijdt, heeft last van de drukte op die weg en rijdt ook met een aantal minuten vertraging. Op lijn 133, die vandaag speciaal rijdt tussen Groningen en Surhuisterveen, gaat het goed.

18:31: De vertragingen bij de bussen stabiliseren wat, gemiddeld zo’n drie tot vier minuten. Bij de treinen zo’n 1 tot 2 minuten.

18:00: Arriva meldt haar bussen en treinen maximaal mogelijk te versterken, maar het blijft druk. Houd ook daar rekening met vertraging.

17:52: Ook lijn 20 in Assen is druk. Deze lijn rijdt speciale ritten naar de Baggelhuizerplas. Vertragingen van een aantal minuten zijn op dit moment aan de orde daar.

17:45: Extra bussen worden vanaf nu ingezet op beide lijnen om de drukte op te vangen. Op het Hoofdstation staan schoonmakers klaar om deze meteen schoon te maken wanneer nodig.

17:43: Vertraging rond de lijnen 3 en 4 op dit moment van ongeveer tien minuten, variërend per rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *