Foto: Twitter/Willem Klootsema

Het gaat voortreffelijk met de veerdienst van AG Ems tussen de Eemshaven en het Duitse eiland Borkum. Deze maand verwacht de rederij haar 400.000ste passagier aan boord. Zoveel mensen werden er eerder nog niet vervoerd in een heel jaar.

De goede cijfers lijken een gevolg van de komst van de treinverbinding tussen Groningen en de haven. Deze werd in maart geopend. Hoeveel mensen er precies per trein naar de Eemshaven zijn gekomen, willen zowel AG Ems als Arriva niet vertellen uit concurrentieoverwegingen, maar duidelijk is dat een speciale openingsactie (een combiticket voor trein en boot) goed in de smaak is gevallen.

De rederij heeft op een zeker moment wel geturfd op het treinstation in de haven. Daar bleek dat acht procent van de treinreizigers onderweg naar Borkum was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *