Foto: ProRail

Donderdagochtend is het eerste deel van de nieuwe tunnel op het station in Haren in gebruik gesteld. Ook de liften naar de perrons zijn nu in gebruik.

Het is een belangrijk moment in de vernieuwing van het station van Haren. Onder meer vanwege de veiligheid is ervoor gekozen de oude situatie met de spoorwegovergang tussen beide perrons te veranderen. Door de nieuwe tunnel gebeurt de passage van het spoor onder de treinen door.

Er zijn ook andere werkzaamheden verricht, zoals schilderwerk en een opknapbeurt van de parkeerplaats. Het geopende deel van de tunnel is aan de kant van spoor 1 (richting Zwolle). De rest van de tunnel volgt volgende maand. Dan kunnen fietsers en voetgangers ook gebruikmaken van de tunnel als doorgaande route tussen Oosterhaar en het centrum van Haren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *