Foto: Provincie Groningen

De eerste van 1000 nieuwe oplaadpalen voor elektrische voertuigen is vrijdagochtend in gebruik genomen.

Het eerste exemplaar staat op P+R Hoogkerk. Daar waren al laadpalen aanwezig, maar zijn extra palen geplaatst. De nieuwe palen worden in heel Groningen en Drenthe geplaatst en kunnen worden aangevraagd door bijvoorbeeld gemeenten en particulieren.

In het geval van gemeenten gaat het vooral op P+R-terreinen en OV-hubs zoals Hoogkerk. Iedere paal heeft twee oplaadpunten. Door de plaatsing ontstaat er een dekkend netwerk in de twee provincies.

De eerste auto werd opgeladen door gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk (Groningen) en Tjisse Stelpstra (Drenthe) en wethouders Philip Broeksma (Groningen) en Henk Lammers (Tynaarlo). Daarnaast was er een vertegenwoordiger van Allego aanwezig. Dit bedrijf plaatst en beheert de palen.

Binnen drie jaar moeten alle nieuwe palen gerealiseerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *