Vanaf maandag wordt er gedurende drie weken gewerkt aan de N372 tussen P+R Hoogkerk en Peizermade. Daardoor is de weg afgesloten voor het verkeer. Er wordt een tijdelijke weg aangelegd voor de bussen en hulpdiensten.

De tijdelijke weg komt te liggen aan de westkant van de weg op het voormalige spoortracé richting Drachten. De weg wordt speciaal voor Q-link 4 en de hulpdiensten aangelegd; overig verkeer mag in principe geen gebruik maken van de weg vanwege de hoge frequentie van lijn 4. Een uitzondering is er voor de bewoners van Peizermade. Zij krijgen een ontheffing.

Lijn 86 maakt ook gebruik van de N372. Deze lijn wordt wel omgeleid. Er wordt via Vries gereden, waarna de gebruikelijke route vanaf Donderen weer wordt gevolgd. Spitslijn 17 en nachtlijn 417 rijden wel via de tijdelijke weg.

De bushaltes Peizermade en Stadspark zijn wel vervallen. P+R Hoogkerk is de alternatieve halte voor Peizermade.

[mappress mapid=”179″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *