ProRail waarschuwt voor de stroomcapaciteit op het spoor. Met de nu beschikbare stroomcapaciteit kan de dienstregeling op delen van het Hoofdrailnet niet meer fors worden uitgebreid.

Volgens ProRail zal het er op zestig locaties om spannen. Ook het traject tussen Groningen en Assen hoort daarbij. Om extra stroom beschikbaar te maken moeten er meer en grotere transformatoren worden geplaatst.

ProRail wil daarbij omhoog van 1500 naar 3000 volt. Dan kunnen treinen sneller optrekken en kan de maximumsnelheid omhoog naar 200 kilometer per uur.

Een gedachte over “ProRail: “spoor loopt tegen maximale stroomcapaciteit””
  1. ERTMS en 3000Volt geeft weer extra ruimte op het spoor..die tientallen miljarden kunnen daar mooi naar toe……………’..et kabinet overweegt tientallen miljarden euro’s extra te lenen om daarvan toekomstige investeringen in infrastructuur, onderwijs en innovatie te betalen. Dit investeringsfonds moet de Nederlandse economie toekomstbestendig maken nu de economische vooruitzichten weer verslechteren. Dat bevestigen Haagse bronnen naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *