Met de buurtbus tussen Leek en Grootegast ging het zo goed dat het OV-bureau besloot hier weer een grote bus in te zetten. In het geval van buurtbus 512 tussen Stadskanaal en Sellingen is dat niet aan de orde, maar deze buurtbus kent ook een stijging in reizigersaantallen.

Waar veel buurtbusverenigingen rustige lijnen hebben met veel oudere passagiers, zijn het op lijn 512 vooral scholieren en studenten die voor de reizigersgroei zorgen. De scholieren gaan voornamelijk naar school in Stadskanaal en de studenten reizen via Stadskanaal naar hun studielocatie in Groningen.

De buurtbus tussen Stadskanaal en Sellingen rijdt nu veertig jaar. De vereniging kent 35 vrijwilligers die regelmatig het busje besturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *