Een 36-jarige asielzoeker, oorspronkelijk afkomstig uit Algerije, heeft een celstraf van veertig dagen waarvan tien voorwaardelijk gekregen voor onder meer de mishandeling van een treinconducteur vorige maand.

Dat gebeurde in de trein in Emmen. De man had geen geldig vervoersbewijs bij zich toen de conducteur zijn controleronde liep. De Algerijn verstopte zich op het toilet, waarop de conducteur hem beval naar buiten te komen. Het liep uit tot een handgemeen waarbij de conducteur een duw kreeg, meldt RTV Drenthe.

De conducteur viel achterover uit de stilstaande trein op het perron. Daarbij bleef hij met een voet klem zitten tussen trein en perron. Hij liep schaafwonden en letsel aan zijn knie op.

De Algerijn kreeg de straf ook vanwege een bedreiging in het azc in Aalden en fietsendiefstal. De gestolen fiets had hij in de trein bij zich tijdens het voorval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *