Foto: NS

Vanaf vandaag rijden er voorlopig flink minder treinen van de NS in Nederland. De basisdienstregeling is van start gegaan. De NS is tevreden.

De basisdienstregeling is bedacht om ervoor te zorgen dat het beschikbare personeel van de vervoerder zo optimaal mogelijk wordt ingezet. Een deel van de medewerkers zit met ziekteverschijnselen thuis, al dan niet uit voorzorg.

De dienstregeling betekent dat er op trajecten waar Sprinters rijden, geen Intercity’s rijden. De Sprinters rijden in alle richtingen twee keer per uur, behalve waar Sprinters normaal slechts één keer per uur rijden. In het geval van Noord-Nederland rijden er Sprinters tussen Groningen en Zwolle en Leeuwarden en Meppel.

Directeur Dienstregeling Janina Woudstra van de NS legt in deze video uit hoe de dienstregeling tot stand is gekomen:

Bron video: NS

NS-directeur Roger van Boxtel roept ondertussen op Twitter reizigers op echt anderhalve meter afstand van elkaar te houden. De NS meldt daarbij dat de trein de komende tijd even niet moet worden gezien als ‘een dagje uit’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *