Foto: NS

Bij een aanrijding tussen een Sprinter van NS en een tractor is vrijdagmiddag de treinmachinist om het leven gekomen. Daarnaast vielen er twee lichtgewonden onder de 52 treinpassagiers. De passagiers zijn verder vervoerd per bus.

Het ongeluk gebeurde rond 16:00 uur op een spoorwegovergang bij Hooghalen. Volgens RTV Drenthe bleef de bestuurder van de trekker ongedeerd. De machinist was een 58-jarige man uit Hardenberg.

De tractorbestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor het afnemen van een verklaring. Voor hem wordt slachtofferhulp geregeld.

De trein botste op de aanhanger van de trekker, waar puin en zand in zat. Bij de klap ontspoorde de trein en kwamen de bovenleiding en het frame daarvan mee. De NS rijdt de hele vrijdagavond niet meer tussen Assen en Hoogeveen. Reizigers krijgen het advies om tussen Groningen en Zwolle om te reizen via Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *