Qbuzz heeft de haltelocaties op het Hoofdstation van Groningen tijdelijk anders en ruimer ingedeeld. Zo is er meer ruimte voor reizigers.

Sinds donderdag worden de perrons C en E aan de binnenkant van de Stationsweg niet gebruikt. Ook de perrons V, W en X zijn voorlopig buiten gebruik gesteld.

Perron C is normaal in gebruik voor Q-link 15. Deze verhuist tijdelijk naar perron Q. De lijnen 5 en 6 richting Haren, welke daar normaal stoppen, zij verhuisd naar een tijdelijk perron langs de Stationsweg bij de rondvaartbool van Kool. Ook de bussen die normaal op de haltes E, V, W en X halteren stoppen daar nu.

Langs de Stationsweg stoppen Q-link 3 en 4 en lijn 85 richting Lewenborg nu bij halte F in plaats van halte J. De stadsbussen die normaal bij F stoppen hebben tijdelijk een perron bij het kantoor van GasTerra voor de deur, nabij de Herebrug. Q-link 5 naar Harkstede en 6 naar Delfzijl blijven bij halte J stoppen.

De gemeente Groningen heeft de Stationsweg afgesloten voor autoverkeer en ook het fietspad langs de rondvaartboot is afgesloten. Dit duurt in ieder geval tot september. Het is op dit moment niet duidelijk of de tijdelijke situatie daarna nog langer blijft bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *