De PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie vinden een onderzoek naar een bus- en treinverbinding naar de Zernike Campus in Groningen niet voldoende. Ze hebben in de Groningse gemeenteraad het college met een meerderheid de opdracht weten te geven om alternatieve vervoersmiddelen te onderzoeken.

Daarbij noemen de partijen onder meer een tram en lightrail, maar ook meer experimentele voertuigen worden genoemd, namelijk een Non-Rail Supercapacitor of Autonomous Rapid Transit, eigenlijk een tram op rubberen banden zonder rails en bovenleiding.

Zo’n soort voertuig rijdt inmiddels in China, in de stad ZhuZhou. De tram vindt zijn weg door middel van duidelijke strepen op het wegdek en rijdt op een vrije rijstrook. De tram werkt met een accupakket dat zo’n 25 kilometer af kan leggen en bij kan laden in tien minuten.

Overigens stemden de VVD, Stadspartij, het CDA en de PVV tegen een gemeentelijk onderzoek. Deze vier partijen zien de plannen om uiteenlopende redenen niet zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *