Mondkapjesplicht in OV blijft voorlopig/ 1 minuut leestijd

De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer in Nederland blijft voorlopig gelden. Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond gezegd tijdens de coronapersconferentie van het kabinet.

Voor de rest is het nergens meer verplicht om een mondkapje te dragen vanaf volgende week zaterdag. Dat maakt onderdeel uit van een aantal versoepelingen. In het OV is het dragen van een mondkapje wel verplicht omdat daar lange tijd veel mensen dichtbij elkaar zitten of staan. Daarnaast wil het kabinet de veiligheid van kwetsbare passagiers in het openbaar vervoer garanderen.

Wel is er een kleine versoepeling voor het OV. Op haltes en perrons is het dragen van een mondkapje vanaf volgende week zaterdag niet langer verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *