Diverse buslijnen van Qbuzz in de stad Groningen kampen zaterdagmiddag met forse vertragingen. Op de route tussen de Westerhaven en de Sontweg, langs het station, staat het muurvast met verkeer. Ook in Emmen zijn er problemen door drukte.

Dit weekend wordt opnieuw aan de Ring Zuid in Groningen gewerkt. Daar worden damwanden ingetrild, waardoor de weg deels is afgesloten. In combinatie met de drukte van winkelpubliek, dat op de Black Friday-aanbiedingen afkomt, zorgt dit voor dichtgeslibde wegen. Ook in Emmen lijkt dat laatste problemen te veroorzaken.

De problemen treffen vooral de lijnen die gebruik maken van deze routes. Vooral op Q-link 5 lijkt van een dienstregeling op sommige momenten geen sprake meer te zijn, daar lopen de vertragingen op tot zo’n 40 minuten. Qbuzz meldt dat er ook ritten uit kunnen vallen.

Ook lijnen als 2, 76 en 178 hebben last van de drukte en last van flinke vertragingen. De verwachting is dat deze situatie zich na de sluitingstijd van de winkels snel zal herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *