Er rijden weer treinen tussen Groningen en Zwolle. De NS heeft de Sprinterdienst tussen beide steden zaterdag aan het begin van de avond op kunnen starten.

Als gevolg van storm Eunice was er veel schade op en rond het spoor. ProRail had meer moeite dan vooraf verwacht om de sporen weer veilig berijdbaar te maken.

De regionale treinen van Arriva in het Noorden konden al vrij snel weer rijden. Alleen de trein tussen Winschoten en Weener liet wat langer op zich wachten. Bij de NS was al vrij snel duidelijk dat het lastig zou worden om zaterdag aan het begin van de middag op te starten, zoals eerder gehoopt.

De Intercitytreinen van en naar Groningen rijden nog niet, dus het blijft voorlopig beperkt bij twee treinen per uur tussen Groningen en Zwolle. In Zwolle kan wel worden overgestapt richting Deventer, Utrecht en Lelystad. Reizen door Nederland is dus wel mogelijk, maar meer overstappen is noodzakelijk.

Zondag wil de NS in principe de gebruikelijke dienstregeling weer op gaan starten. Wel zullen er nog herstelwerkzaamheden plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *