Drukte op de wegen in het zuiden van Groningen zorgen maandag voor vertragingen bij meerdere buslijnen.

De drukte komt doordat verkeer wegens het werk aan het Julianaplein moet omrijden. Vanaf maandag wordt een maand lang gewerkt aan het slopen van het oude Julianaplein. Dit moet plaatsmaken voor een nieuw, ongelijkvloers plein. Ondertussen wordt gestaag doorgewerkt aan een tijdelijk Julianaplein.

Totdat het tijdelijke plein opengaat is het even behelpen. Verkeer van de A7 van en naar Drachten wordt bij het Julianaplein omgeleid via de A28 naar de afrit Groningen Zuid. Via de Laan Corpus den Hoorn kan de A7 weer worden bereikt. Daarnaast zoeken veel automobilisten sluiproutes door de stad.

Dit zorgt voor drukte op bijvoorbeeld de Paterswoldseweg en de A28. Lijnen die van deze wegen gebruik maken kampen in de spitsuren met vertragingen die op kunnen lopen tot zo’n 15 minuten.

Er zijn preventieve maatregelen genomen voor het busverkeer. Stadslijn 7 is geknipt op het Hoofdstation in losse ritten, lijn 9 rijdt niet tijdelijk niet via De Wijert en lijn 8 rijdt voorlopig niet tussen Hoofdstation en Europapark. De halte Van Ketwich Verschuurbrug is verplaatst naar de Brailleweg, nabij het Julianaplein. Waar nodig kan er worden bijgestuurd.

2 gedachte over “Vertragingen buslijnen Groningen Zuid door drukte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *