Qbuzz is in Groningen gestart met een proef rond OVPay, de toekomstige opvolger van de OV-chipkaart. In tien stadsbussen is het nu mogelijk om in- en uit te checken met een pinpas, creditcard of mobiele betaalpas.

OVPay wordt ontwikkeld als de toekomst van betalen in het openbaar vervoer. Zo moet het onder andere mogelijk worden te reizen tegen OV-chipkaarttarief, ook zonder OV-chipkaart.

In de Groningse situatie zal het direct in- en uitchecken met OVPay meestal goedkoper zijn dan het kopen van een los ticket in de bus. Voorlopig blijft reizen met de overige vervoersbewijzen ook mogelijk.

Binnenkort zullen alle bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe OVPay ondersteunen. In aanloop daarnaar raadt Qbuzz reizigers aan voortaan bij het reizen met de OV-chipkaart het pasje uit de portemonnee te halen. Het is namelijk mogelijk dat de chipkaartlezers niet de chipkaart maar de bankpas lezen wanneer de portemonnee tegen de lezer gehouden wordt.

Meer informatie over OVPay is te vinden op de speciale website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *