FNV wil actie voeren in streekvervoer

Er komen mogelijk vakbondsacties in het streekvervoer aan. Volgens vakbond FNV is een ultimatum van de bond over de CAO-onderhandelingen afgelopen, zonder afdoende resultaat.

Buschauffeurs in het openbaar vervoer, behalve die van sommige stadsvervoerders in Nederland, zitten sinds 1 juli zonder geldende CAO. Tijdens de onderhandelingen hebben de werkgevers een bod gedaan met een loonsverhoging van 2,6 procent. Wat de FNV betreft is dit te weinig om alle kosten te compenseren en de sector aantrekkelijker te maken.

De tegeneis van de vakbond is naast de voorgestelde loonsverhoging een automatische compensatie voor de inflatie, een betere reiskostenvergoeding en een minimumloon van 14 euro per uur.

Voorzitter Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer zegt tegen RTV Noord rustig af te wachten. Volgens Kagie heeft vakbond CNV het bod wel geaccepteerd en heeft de FNV extreme eisen. Wat de voorzitter betreft is een marktconforme CAO geboden.

Acties zullen volgens de FNV in eerste instantie publieksvriendelijk verlopen. De bond sluit niet uit dat de acties uitgebreid worden wanneer de vervoerders niet bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.