Reizigersorganisatie Rover vindt dat NS-reizigers tussen Groningen en Meppel gecompenseerd moeten worden naar aanleiding van de problemen met de treinvervangende bussen.

Nog een kleine week moeten reizigers tussen beide plaatsen gebruik maken van het treinvervangend vervoer. Dit loopt moeizaam door een tekort aan personeel bij de busvervoerders die dit vervoer verzorgen. Reizigers wordt een extra reistijd van ongeveer een half uur gemeld, maar door de problemen is dit vaak langer.

Rover vraagt nu om opheldering bij de NS en vindt dat reizigers die meer dan een half uur extra reistijd hebben ‘ruimhartig gecompenseerd moeten worden’. “Wij roepen NS op hierbij maximale coulance te betrachten en gaan er vanuit dat NS er voor zorg zal dragen dat reizigers gegarandeerd thuis komen mocht in de komende week onverhoopt er opnieuw een tekort optreden”, schrijft Rover op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *