Foto: Sebastiaan Rodenhuis

Donderdagmiddag opende het programma Gastvrij Groningen drie nieuwe fietsroutes vanaf P+R-terreinen de stad in.

Het gaat om zogenaamde fietsbeleefroutes. De routes zijn herkenbaar aan speciaal geplaatste zuilen met weetjes en een QR-code. Die code verwijst naar een website met meer informatie over de routes en betreffende plaatsen.

Er lopen routes vanaf P+R Haren (langs het Noord-Willemskanaal), P+R Kardinge (door de stad) en P+R Hoogkerk (door het Stadspark). Bij die laatste werd, op P+R Hoogkerk, stilgestaan bij de ingebruikname door Gastvrij Groningen en Groningen Bereikbaar. Wethouder Philip Broeksma opende de route met een korte toespraak. Klaas Holtman, Eric Bos en Harry Bouma van drie belangrijke bedrijvenverenigingen in de stad fietsen de eerste meters met een elektrische deelfiets. Hun verenigingen betaalden, samen met enkele andere partners voor de totstandkoming van de routes.

De fietsroutes maken deel uit meer acties waarbij het gebruik van de fiets in de stad wordt gestimuleerd. Op deze website zijn de routes te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *