De P+R-terreinen in en om de stad Groningen zijn wat betreft kwaliteit onder de maat. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB Kampioen.

Het tijdschrift voor leden van de ANWB testte de terreinen Haren/A28, Kardinge, Zernike, Hoogkerk/Peizerweg en Zaanstraat. Het terrein Hoogkerk/Peizerweg hoort volgens de test zelfs bij de drie slechtste P+R-voorzieningen in Nederland. Dit komt vooral door onduidelijke bewegwijzering ter plekke en een zeer lage frequentie van bussen doordeweeks. Verder wordt de informatie op de Citybus-website als slecht gewaardeerd en wordt uit het onderzoek duidelijk dat Haren/A28 en Zernike de drukste P+R-terreinen van Groningen zijn.

De kans dat P+R Hoogkerk/Peizerweg op korte termijn een kwaliteitsimpuls zal gaan maken, is groot. De aanleg van het nieuwe Transferium Hoogkerk is bijna afgerond, waarna elke acht minuten een bus zal gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *