Op 19 oktober vindt de Zuidlaardermarkt plaats. Er worden zoals elk jaar weer vele bezoekers verwacht. Qbuzz zet daarom extra bussen in.

Tijdens de Zuidlaardermarkt kunnen veel bussen dit jaar weer door Zuidlaren zelf rijden, omdat er een nieuwe weg bij de Emmalaan is aangelegd. Enkele buslijnen worden echter wel aangepast om het evenement bereikbaar te houden.

Zuidlaardermarkt

Lijn 58 en 59 rijden de reguliere route tot Midlaren. Via Zuidlaren wordt gereden langs de haltes Julianalaan, Westlaren N34 en Annen N34. Vervolgens pakken de lijnen de reguliere routes naar Assen en Emmen weer op. Tussen Assen en Zuidlaren rijden speciale rechtstreekse bussen onder het lijnnummer 158. Deze ritten rijden één keer per uur. Verder rijden tijdens de Zuidlaardermarkt rechtstreekse bussen tussen Veendam en Zuidlaren (lijn 18).

Lijn 44 zal tijdens de Zuidlaardermarkt speciaal worden uitgevoerd met grote bussen. Qliners 308 en 318 rijden twee tot vier keer per uur en zullen niet via de Brink rijden maar via de Julianalaan, volgens de normale dienstregeling wordt doorgereden naar Schuilingsoord en Annen. Daarnaast zullen ook vier ritten van Buurtbus lijn 94 met een grote bus worden uitgevoerd en rijdt er een speciale Qliner (lijn 322) van Stadskanaal via Gieten naar Zuidlaren.

Nacht van Zuidlaren

Tijdens de nacht voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt vindt traditioneel de Nacht van Zuidlaren plaats in de Zuidlarense horeca. Rondom dit evenement worden extra nachtbussen ingezet op de trajecten Assen - Gasteren – Zuidlaren (lijn 58), Groningen – Zuidlaren – Gieten (Qliner 318), Vries – Zuidlaren – Hoogezand (lijn 44) en voor het eerst Veendam – Zuidlaren (lijn 18). Een enkele reis met de extra nachtbussen kost vier euro. De reguliere kaartsoorten en abonnementen zijn niet geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *