Betrokken partijen, waaronder de provincie Drenthe en Bentheimer Eisenbahn hebben maandagmiddag de intentieovereenkomst voor een spoorverbinding tussen Emmen en Rheine in Duitsland ondertekend.

Het is de bedoeling dat het er over ongeveer vijf jaar een voor personenvervoer geschikt spoor van Coevorden naar Bad Bentheim loopt. De helft van dit traject (in Duitsland) is al klaar en open voor gebruik. Tussen Coevorden en Neuenhaus gaat nu gewerkt worden aan reactivering van het spoor.

De Bentheimer Eisenbahn gaat de dienst verzorgen, zo is de bedoeling. Deze vervoerder is eigenaar van de spoorlijn en verzorgt sinds 2019 ook al het eerste deel van de reizigersdienst. Het is de eerste ervaring voor het bedrijf in het personenvervoer. De nieuwe treinverbinding gaat door het leven als de Regiopa Express.

Den Haag betaalt mee aan de spoorlijn en heeft hiervoor een bedrag van ongeveer tien miljoen euro gereserveerd. De reistijd tussen Coevorden en Bad Bentheim moet zodra de lijn open gaat, gehoopt wordt begin 2025, de reistijd met twintig minuten omlaag brengen. In Rheine krijgen Drenten uitgebreide overstapmogelijkheden op Intercitytreinen naar meerdere bestemmingen als Emden en Keulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *