Goed nieuws rond de Lelylijn: staatssecretaris Mark Harbers heeft donderdag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij laat weten dat de Europese Unie mee wil betalen aan de aanleg en de lijn op wil nemen in een Europees netwerk van snelle spoorwegen (TEN-T).

Op dit moment vindt in Praag een informele Europese bijeenkomst plaats over hogesnelheidslijnen in Europa. Daar is de Lelylijn ook besproken. Harbers hoopt binnenkort met meer details te komen.

Om de Lelylijn aan te kunnen leggen zijn Europese subsidies nodig, die alleen aan te vragen zijn als de spoorlijn in het TEN-T-netwerk is opgenomen. Het is de bedoeling dat de spoorlijn tussen Groningen en Lelystad er in 2040 ligt. De lijn loopt van via Friesland en de Noordoostpolder naar Lelystad, waardoor reizen richting de Randstad sneller moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *