De fanatieke aanhang van FC Groningen, de Noordtribune Groningen, is dinsdag met een statement gekomen over de situatie in de trein van Rotterdam naar Groningen. Volgens de supporters is er niets voorgevallen, tot de politie volgens hen uit het niets optrad op het station van Zwolle.

De groep was 150 supporters was na de met 1-0 van Excelsior verloren wedstrijd onderweg naar Groningen. In Zwolle moest worden overgestapt op de Intercity naar Groningen. Daar ging het volgens de supporters mis. De deuren bleven een uur dicht, zonder dat duidelijk werd gemaakt wat daar de reden voor was. “Aangezien wij graag het volledige verhaal vertellen moet hierbij vermeld worden dat de frustratie bij een enkeling na de schandalige behandeling op station Zwolle was, dat in een deur van de trein twee ruiten gesneuveld zijn”, schrijft de Noordtribune. “Wij praten dit uiteraard niet goed, maar het is wel gebeurd. Daarbij is dat voor zover ons bekend de enige schade die zich heeft voorgedaan, dus ná het ingrijpen van de politie in Zwolle.”

In een aparte trein werden de supporters na een uur wachten naar Groningen gebracht. Deze trein zou onderweg stoppen in Assen en op station Europapark, maar dat is niet gebeurd. Op het Hoofdstation in Groningen werden de supporters opgewacht door een grote politiemacht, ook tot verbazing van de Noordtribune. “Er werden zonder enige aanleiding of waarschuwing charges uitgevoerd op de groep die daar stond te wachten. Hierbij moesten diverse agenten door hun collega’s duidelijk hoorbaar en zichtbaar worden teruggeroepen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *