De buurtbus gaat vanaf maandag rijden door Oostwold in de gemeente Westerkwartier. Dat betekent dat het dorp weer een busverbinding krijgt.

Lijn 589 wordt hiervoor verlegd. De bus rijdt niet meer tussen Marum en De Wilp, maar tussen Marum en industrieterrein Westpoort bij Hoogkerk.

Tussen Leek en Westpoort wordt een lusroute gereden. De bus rijdt richting Westpoort door Midwolde en Oostwold. Het eindpunt van de bus is de halte op de oprit van de A7 bij Westpoort. De bus rijdt vervolgens via de A7 terug naar Leek en verder. Bij de halte Westpoort komt een aansluiting op Qliner 304 van en naar Groningen.

Tussen het centrum in Leek en het nieuwe eindpunt Raadhuisstraat in Marum wordt de route niet gewijzigd. De bus rijdt tussen 7:00 en 18:00 uur globaal ieder uur. De Wilp kan gebruik blijven maken van buslijn 89, welke in Marum aansluit op de Buurtbus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *