Van 22 t/m 25 juni is het grootste motorsportevenement weer op bezoek in Assen: de MotoGP doet het TT-circuit aan, met tienduizenden bezoekers en allerlei (rand-)activiteiten. Qbuzz zet veel extra bussen en speciale buslijnen in, voor zowel de TT-nacht als de activiteiten op het circuit.

Zoals ieder jaar rijdt stadslijn 1 van donderdag t/m zondag dag en nacht en veelal extra vaak tussen het station en het TT-circuit. Deze lijn stopt bij de Bulttribune aan De Haar. Voor de campings rond Witten rijdt van donderdag t/m zaterdag de speciale lijn 2. Deze lijn van Drenthe Tours brengt campinggangers van en naar de festiviteiten in het centrum (halte bij de Hertenkamp). Voor deze lijn geldt dat er een retourticket kan worden gekocht bij de haltes in Witten, deze kost vijf euro en kan met de pin worden betaald.

Er wordt er ook fors ingezet op nachtbussen. Dit gaat om bussen van en naar Smilde en Dieverbrug, Emmen, Beilen, Westerbork, Borger, Vries en De Punt, Annen en Zuidlaren, Norg en Roden/Leek, Gieten, Groningen en Oosterwolde. Al deze lijnen rijden ook in de avonduren al extra vaak. De lijn naar Beilen (22) rijdt alleen in de donderdagnacht, de overige lijnen rijden van donderdag- t/m zaterdagnacht.

Op TT-zondag worden er aanpassingen in de dienstregeling gedaan om het busvervoer rond Assen zo goed mogelijk te laten functioneren:

  • Stadslijn 1 wordt geknipt: er rijdt een deel tussen het station en TT-circuit (de pendelbussen) en een deel tussen het station en Marsdijk (de reguliere stadsbus). Doorgaande reizigers tussen Marsdijk en TT-circuit moeten zodoende op het station overstappen.
  • Lijn 20 rijdt overdag twee keer per uur tussen Dieverbrug en Assen.
  • Lijn 21 rijdt overdag twee keer per uur.
  • Lijn 22 rijdt twee extra ochtendritten van Zweeloo naar Assen.
  • Lijn 24 rijdt overdag één keer per uur tussen Borger en Assen.
  • Lijn 50 (Groningen – Assen) rijdt overdag twee keer per uur.
  • Lijn 52 rijdt overdag 1 keer per uur en rijdt ook tussen Zuidlaren en Annen. Er is een extra halte geplaatst bij zwembad Aqualaren aan de Emmalaan.
  • Qliner 310 rijdt overdag 1-2 twee keer per uur extra tussen Assen en Gieten.

Qbuzz tipt reizigers om vooraf in haar webshop alvast een Dal-Dagkaart te kopen, zodat dit niet in de drukke bussen hoeft. Op de zaterdag en zondag mogen daarnaast twee personen op één Broezz’n-kaartje reizen. Ook dit ticket is vooraf online te koop via de Qbuzz-webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *