Volgende week vindt de traditionele Zuidlaardermarkt plaats in het centrum van Zuidlaren, voorafgegaan door de Zuidlaardernacht. Hiervoor rijden extra bussen en worden speciale buslijnen opgetuigd.

In tegenstelling tot andere jaren is voor veel van de extra inzet een beroep gedaan op de diensten van derde vervoerders, nu Qbuzz krap in het personeel zit. Dit betekent dat de speciale buslijnen 45 (Eelde), 46 (Assen en Vries), 48 (Gieten en enkele ritten Veendam) en 49 (nachtbus Groningen tijdens Zuidlaardernacht) door Arriva Touring of South West Tours zullen worden gereden. In deze buslijnen is geen los ticket te koop en ook de OV-chipkaart is niet geldig. Reizigers dienen voor deze buslijnen vooraf een Dal-Dagkaart van 12 euro te kopen via de website van Qbuzz. Deze kaart is na 9:00 uur ‘s ochtends de hele dag geldig in alle bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe en voor 9 uur is de kaart op de dinsdag van de Zuidlaardermarkt speciaal geldig in de lijnen 45, 46, 48 en 49.

De reguliere bussen van lijn 5 slaan op dinsdag tussen 10:00 en 18:00 uur Zuidlaren over en rijden rechtstreeks naar Annen via de N34. Zuidlaren blijft bereikbaar via de speciale pendellijn 55, welke twee keer per uur tussen de N34 bij Westlaren en de halte Julianalaan in Zuidlaren zal rijden. Deze lijn wordt wel door Qbuzz zelf gereden en daarom gelden in deze lijn wel de reguliere vervoersbewijzen. Lijn 51 rijdt deze dag niet naar de halte op de Brink, maar naar een tijdelijk eindpunt bij de brandweerkazerne.

Qbuzz heeft alle vertrektijden op haar website gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *