Nieuw werk aan de weg zorgt ervoor dat Winsum vanaf vrijdag twee weken lang minder goed bereikbaar is per bus.

Bij het dorp wordt de N361 heringericht. Vanaf vrijdag wordt de weg volledig afgesloten. Naar aanleiding van opmerkingen van inwoners heeft Qbuzz haar geplande omleidingsroutes voor de lijnen 65 en 66 aangepast. Beide lijnen rijden na Leens rechtdoor over de N361 naar de rotonde bij Het Aanleg in Winsum en komt dan niet door de tussenliggende dorpen. Er wordt langs de N361 gewoon gestopt. Vanaf Het Aanleg voert de route door Garnwerd naar Groningen. Via de ringweg aldaar wordt naar P+R Kardinge gereden, waar de gewone route weer wordt opgepakt. Daarnaast rijdt lijn 36 via de sportvelden naar Het Aanleg, lijn 68 rijdt vanuit Baflo tot de halte bij Het Aanleg en lijn 163 rijdt tussen Groningen en Lauwersoog via de N355 en Grijpskerk.

Niet alleen voor Wehe-den Hoorn en Mensingeweer betekent dit dat er tijdelijk geen bus rijdt. Dit geldt ook voor Sauwerd, Adorp en de wijk De Hunze in de stad. Voor Wehe-den Hoorn, Mensingeweer, Sauwerd en Adorp geldt dat reizigers met een sterabonnement of studentenreisproduct tijdelijk kosteloos gebruik kunnen maken van de hubtaxi. Deze brengt reizigers naar Winsum, of in het geval van Adorp en Sauwerd mits gewenst naar P+R Kardinge. De Hunze wordt tijdens de omleiding tijdelijk bediend door lijn 61, die hiervoor het stukje door de wijk zal rijden. De bus stopt bij alle bestaande haltes van lijn 65.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *