De dienstregeling van de buslijnen rond Winsum wordt tijdens de zomervakantie eenmalig aangepast wegens wegwerkzaamheden aan de N361.

Van 17 juli t/m 27 augustus wordt lijn 65 geknipt in twee lijnen, met een deel tussen Groningen en Winsum en een deel tussen Baflo en Zoutkamp. Reizigers naar plaatsen als Leens en Zoutkamp kunnen dat vanuit Groningen dan bereiken door over te stappen vanuit de trein in Baflo.

Lijn 68 rijdt eveneens naar Baflo, in plaats van Winsum om zo ook een aansluiting te bieden op de trein. Lijn 163 moet ook omrijden vanwege de werkzaamheden. Om deze lijn aan te blijven sluiten op de boot in Lauwersoog wordt er een aangepaste, non-stop route gereden tussen Groningen en Lauwersoog. Dat betekent dat de bus na P+R Kardinge via de ringweg in Groningen via Zuidhorn, Grijpskerk en Zoutkamp naar Lauwersoog rijdt. De bus stopt onderweg dus alleen in Groningen en Lauwersoog en is dus geen alternatief voor lijn 65 van en naar Zoutkamp.

Reizigers die nu een deel van de reis met de trein af moeten leggen, moeten rekening houden met andere tarieven. In de trein is het in principe alleen mogelijk te reizen met de OV-chipkaart en buskaartjes, waaronder Zomerbroezz’n zijn niet geldig in de trein, ook niet tijdens de looptijd van de aangepaste dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *