Vrijdagavond en zaterdag de hele dag zal de provincie Drenthe maaiwerkzaamheden uitvoeren in de bermen van de N34. Dat zorgt ervoor dat de weg deels wordt afgesloten en Qbuzz haar busdienst aanpast aan deze tijdelijke situatie.

Qliner 300 rijdt non-stop van Groningen naar Emmen, via de A28. De bus stopt niet bij Westlaren, Gieten en Borger. Bij P+R Westlaren rijdt Q-link 5 nog wel. Deze rijdt via de A28 bij Tynaarlo, dus de haltes onder het viaduct worden tijdelijk gebruikt. Voor Gieten en Borger kan gebruik worden gemaakt van lijn 59 en de tijdelijke lijn 158.

Die tijdelijke lijn zorgt ervoor dat het gebied tussen Gieten en Stadskanaal met het OV ontsloten blijft, omdat Qliner 312 tot 21:00 uur vanwege de werkzaamheden via de N33 en A7 naar Groningen rijdt. Na de halte Gasselterbrug wordt er rechtstreeks naar het Hoofdstation in de stad gereden. Bij Bareveld wordt richting Groningen extra gestopt bij de N33. Ook wordt de halte K.J. de Vriezestraat extra aangedaan.

Lijn 158 stopt tussen Stadskanaal en Gieten op alle haltes. Daarna wordt via de N33 en A28 naar Groningen gereden. De bus rijdt ieder uur. Na 21:00 uur wordt alleen tussen Groningen en Gieten gereden, omdat lijn 312 dan tussen Stadskanaal en Gieten rijdt. Lijn 158 rijdt dan door als lijn 59 naar Emmen, omdat deze dan tot 1:00 uur extra blijft rijden.

Alle tijdelijke vertrektijden zijn beschikbaar in de Qbuzz-reisplanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *