Een Van Hool-waterstofbus van Qbuzz van binnen

Vervoerder Qbuzz is partner geworden van de organisatie Hidden Disabilities Sunflower. Met een keycord dat deze organisatie uitgeeft kunnen mensen met een niet-zichtbare beperking dat toch laten zien.

Aan mensen met een beperking als autisme, PTSS, Alzheimer, angst- en paniekklachten of visuele- of gehoorbeperkingen kan het lastig te zien zijn dat zij ergens last van hebben, waardoor de omgeving dit niet altijd goed kan zien of merken. Door het dragen van het keycord van HD Sunflower in de bussen van Qbuzz kan dit nu wel.

Personeel van de vervoerder is geïnstrueerd over de betekenis van het keycord en kan zo schakelen en eventueel meehelpen wanneer dit nodig is. Qbuzz wil op die manier de bus ook veilig en comfortabel houden voor deze doelgroep.

Een keycord is voor de doelgroep te krijgen bij de servicepunten van de vervoerder in Groningen, Assen en Emmen of op aanvraag via de klantenservice, waarna deze thuis wordt gestuurd. Aan het keycord hangt een pasje waar op staat waarmee de persoon mogelijk hulp nodig heeft of waarmee rekening moet worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *