Foto: Koen van Velsen architecten/Beauty & The Bit

Het Hoofdstation in Groningen wordt in 2025 51 dagen lang niet of minder aangedaan door treinen. Tijdens deze periode worden er werkzaamheden uitgevoerd voor de spoortechnische voltooiing van het station.

De sporen worden doorgetrokken en aan elkaar gekoppeld, de sporen 7 en 8 worden verlegd en de perrons worden helemaal afgemaakt. Daarna kan, als alles volgens planning verloopt op 7 juli 2025 het Hoofdstation nagenoeg helemaal in zijn nieuwe gedaante worden geopend. Alleen de omgeving rond het station moet daarna nog verder worden afgewerkt, zoals de geplande bustunnel naar het nieuwe busstation aan de zuidzijde van de sporen.

Aan de oostzijde (richting Zwolle, Winschoten en Veendam) rijden tijdens de hele periode geen treinen, tijdens de laatste drie weken van deze periode zal dat ook ten westen van het station het geval zijn. Er zullen treinvervangende bussen worden geregeld. De treinen zelf krijgen de het Noorderstation, station Europapark en het station van Zuidhorn als tijdelijke eindpunten.

Spoorbeheerder ProRail spreekt van een megaklus en een ‘militaire operatie’. Die zou eigenlijk dit jaar al moeten worden uitgevoerd, maar door tegenvallers tijdens de verbouwing moest er een nieuwe periode worden ingepland. Die vindt nu dus plaats van 17 met t/m 7 juli 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *