De NS rijdt volgend weekend met een flink afgeschaalde dienstregeling tussen Groningen en Zwolle. Vanwege de Formule 1 in Zandvoort rijden er alleen nog ieder uur twee Intercity’s tussen beide steden.

De verwachte drukte voor de races in Zandvoort zorgt ervoor dat de NS in het hele land de dienstregeling aanpast. Tussen Amsterdam en Zandvoort zal vanwege de Formule 1 iedere vijf minuten een Sprinter rijden. De treinen zijn daar nodig omdat de toegangswegen tot Zandvoort en enorme toename van autoverkeer door de Formule 1-drukte niet kunnen verwerken.

Om de fors uitgebreide treindienst te kunnen rijden heeft de NS materieel en personeel uit andere delen van het land nodig. Daarom wordt op diverse trajecten tijdelijk gesneden, met een verminderde dienstregeling tussen Groningen en Zwolle als één van de gevolgen. De Intercity’s die overblijven zullen het hele weekend stoppen op alle tussenliggende stations boven Zwolle.

Daarnaast wordt de dienstregeling van de treinen verderop in het land ook aangepast. Alle Intercity’s vanuit het noorden richting Den Haag worden omgeleid via Amsterdam Centraal om via daar meer reismogelijkheden richting Zandvoort te creëren. Zodoende zijn er ook gewijzigde vertrektijden: de treinen vertrekken nu ieder uur om :19 (richting Rotterdam, zoals gebruikelijk) en :36 (aangepaste trein richting Den Haag) vanuit Groningen.

De aanpassingen zorgen er ook voor dat sommige overstapmogelijkheden op ander vervoer in het noorden wijzigen. Busvervoerder Qbuzz adviseert reizigers vooraf goed hun reis te plannen. Sommige bussen zouden drukker kunnen zijn dan normaal en mogelijk vervallen er reisadviezen. Voor deze situaties geeft Qbuzz het advies gebruik te maken van de Hubtaxi, welke vooraf moet worden gereserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *