De gevreesde forse tariefswijziging in het bus-, tram- en metrovervoer lijkt er te komen. Samenwerkingsverband DOVA, dat namens de OV-autoriteiten in Nederland het landelijke prijspeil vaststelt wil de tarieven volgend jaar met 11,7 procent verhogen.

Dat werd al verwacht vanwege de fors gestegen kosten voor vervoerders voor bijvoorbeeld brandstof en energie en salarissen. De verhoging blijkt nog iets hoger uit te pakken dan de eerdere voorlopige raming, welke op 11,3 procent verhoging uitkwam.

In het verleden is het tarief voor een buskaartje niet vaak zo flink gestegen. Dit jaar gingen de prijzen met 7 procent omhoog. Een los kaartje voor de bus in Groningen en Drenthe kost daardoor op dit moment minimaal 3,05 euro. Daarvoor mogen reizigers één uur reizen binnen maximaal twee zones. Een reis met de OV-chipkaart of OVpay blijft in principe goedkoper dan een los ticket dat de chauffeur verkoopt. Deze tarieven worden bepaald over de afgelegde afstand met daarbovenop een instaptarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *