Een treinverbinding tussen Coevorden en het Duitse Bad Bentheim lijkt steeds dichterbij te komen. Het ministerie van Rijkswaterstaat en Infrastructuur en de provincie Drenthe maken 27,8 miljoen euro vrij voor de benodigde werkzaamheden.

In 2026 moet er een treinverbinding zijn tussen beide plaatsen. Voor alle werkzaamheden is 65 miljoen euro nodig, waarvan nog een bijdrage van 37 miljoen van de Duitse overheid wordt verwacht. Die wordt naar verwachting binnenkort toegezegd. Nadat het werk dan uiteindelijk is gedaan zal de reistijd tussen het noorden en Berlijn omlaag gaan: in Bad Bentheim stopt de internationale trein tussen Amsterdam en Berlijn namelijk ook.

Uiteindelijk moet de beoogde trein overigens gaan rijden tussen Emmen en Rheine, maar daar is meer werk voor nodig. Het spoor tussen Coevorden en Bad Bentheim is in principe al aanwezig en wordt ook al deels bereden door de Bentheimer Eisenbahn, tot Neuenhaus. Zij zullen ook de nieuwe dienst gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *