De Cityline-busjes op lijn 7 en 8 in Assen blijven in ieder geval nog twee jaar rijden. De gemeente heeft de samenwerking met vervoerder Connexxion verlengd.

Dat betekent dat het contract voor dit vervoer nu loopt tot augustus 2026. Het begon ooit met vier buslijnen, waarvan er na de coronaperiode twee over zijn gebleven. Het doel van het Cityline-netwerk is om de hoge gemeentelijke kosten voor het WMO-vervoer omlaag te brengen, door de busjes te laten rijden in wijken waar de stadsbus jaren eerder was verdwenen door bezuinigingen. In de bus wordt voor mensen met een WMO-pas een lager tarief gerekend.

Het is de bedoeling dat de busjes na augustus 2026 ook blijven rijden, maar dan wordt het vervoer aanbesteed via de bestaande concessie van Publiek Vervoer. Het contract met Publiek Vervoer loopt op hetzelfde moment af, en door nu te verlengen met Connexxion kan deze aanbesteding gelijk worden getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *