Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft bekendgemaakt wat men van plan is met de busdienstregeling voor volgend jaar.

Die dienstregeling wijkt af van de normale situatie. Omdat in de zomer van volgend jaar het nieuwe Hoofdstation klaar is voor de vernieuwde treinroutes veranderen er diverse aansluitingen en wordt de busdienstregeling voor één keer niet aangepast op de afgesproken Europese datum aan het einde van het jaar, maar pas op 6 juli 2025. Er worden alleen eventuele kleine aanpassingen in december gedaan om aansluitingen te kunnen blijven garanderen.

Veel van de voorgestelde wijzigingen houden dan ook verband met veranderende aansluitingen op treinen. Zo veranderen de vertrektijden van lijn 65 op zondagen flink om aan te kunnen blijven sluiten op de trein naar de Eemshaven.

Het OV-bureau werkt voor de nieuwe dienstregeling met een budget dat gelijk is aan dat van het huidige jaar. Ondanks dat heeft het bureau ook wensen in haar voorstellen opgenomen. Deze wijzigingen hoopt men door te voeren wanneer de politiek twee miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de dienstregeling van volgend jaar.

Overige opvallende wijzigingen zijn onder meer de komst van een spitsverbinding tussen het Hoofdstation en Groningen Airport Eelde voor een opleiding van het Noorderpoort, het vaker laten rijden van Q-link 1 op zaterdagmiddag en het doortrekken van de Drentse lijn 31 van Balkbrug naar Dedemsvaart.

De plannen zijn nog onder voorbehoud. Tot en met eind augustus kan iedereen reageren met een zienswijze op de voorstellen. Daarna is het aan de politiek om definitief te bepalen hoe de busdienstregeling er in de loop van volgend jaar uit komt te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *