Groningen Noord/ 1 minuut leestijd

In 1884 werd de spoorlijn Groningen – Delfzijl geopend. Langs het gedeelte van dat traject dat door de stad Groningen loopt, werd een halte aangelegd bij Kostverloren (inmiddels opgeheven), en verderop Groningen Halte SS, het latere Station Groningen Noord. In 1893 kwam ook de spoorlijn tussen Sauwerd en Roodeschool gereed; vanaf toen werd het station ook door de trein Groningen – Roodeschool aangedaan.

Het oorspronkelijke stationsgebouw deed tot 1972 dienst. Toen moest het plaatsmaken voor een modern viaductstation, zodat auto’s onder het station doorkonden en de wijken in het noorden van de stad beter bereikbaar zouden worden vanuit de binnenstad en de oudere wijken. Onder het huidige viaductstation zit een café gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *