Station Groningen is geopend op 1 juni 1866. Het heeft negen perrons en is het grootste station van de drie Noordelijke provincies. Het is gelegen aan Staatslijnen B en C, de lijn Groningen – Delfzijl en de lijn Groningen – Roodeschool. In het verleden was Station Groningen ook het eindpunt van het Woldjerspoor.

Het eerste stationsgebouw was een houten noodgebouw wat dienst heeft gedaan tot 1870. In 1872 werd het vervangen door het eerste ‘echte’ stationsgebouw. Dit deed dienst tot 1894. In 1896 werd het huidige stationsgebouw geopend. In 1960 werd het stationsgebouw verbouwd en werden alle mooie versieringen en elementen aan het oog onttrokken. In 1999 werd een restauratie afgerond waarbij oude verbouwingen werden verwijderd en de hal weer in volle glorie werd hersteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *