Zo moeten de bussen in Groningen er vanaf december uit gaan zien

Vervoersmaatschappij Qbuzz heeft de aanbesteding voor de concessie stad Groningen en Groningen-Drenthe gewonnen. Zij zullen vanaf december het busvervoer in Groningen en Drenthe gaan uitvoeren. Dat heeft het OV-bureau Groningen Drenthe vanmiddag bekend gemaakt op een persconferentie.

Qbuzz zal de concessie overnemen van Arriva. Toch zal Arriva niet helemaal verdwijnen, aangezien Arriva Touring op de Qliner-lijnen 305, 314 en 327 zal gaan rijden. De overige Qliners zullen wel overgaan naar Qbuzz.

De bussen van Qbuzz krijgen een informatiescherm met actuele reisinformatie. Daarnaast zullen grote haltes waarschijnlijk uitgerust worden met grote vertrektijd-borden. Alle ritten zullen worden uitgevoerd met eigen standaard lijnbussen, wat betekent dat touringcars van verschillende touringcarbedrijven als versterkingsrit uit het Groninger en Drentse straatbeeld zullen verdwijnen. Qbuzz zal zorgen voor zeer schone bussen, die milieuvriendelijker zijn dan de minimumeisen die door het OV-bureau gesteld werden.

Nu de GD-concessie (Qbuzz) en HOV-concessie (Arriva Touring) gegund zijn, kan de gunning van het gemeentelijk doelgroepenvervoer en kleinschalig openbaar vervoer doorgang vinden. De andere inschrijvers kunnen in de komende zes weken bezwaar maken tegen het gunningsbesluit, waarna definitief wordt besloten welke vervoerder het busvervoer krijgt.

2 gedachte over “Qbuzz wint aanbesteding Groningen – Drenthe”
  1. zeer triest dat q buzz de concessie krijgt ,de heren van q buzz schreeuwen wel in de media dat ze alle chauffeurs over nemen , maar over het dienstverlenende personeel zoals de monteurs die bij nacht en ontij de bussen op de weg houden hoor je ze niet, dan heb ik het nog niet eens over het andere dienst verlenende personeel op de stallingen en wasplaatsen ,die moeten het maar uitzoeken , nou ik hoop dat ze uit mijn district wegblijven!!! en dat connexxion (mijn werkgever) de concessie wint!

  2. Eindelijk. Opzouten met Arriva. Altijd te laat, altijd chauffeurs die eerder vertrekken vanaf haltes omdat Arriva zgn. haast heeft. Tja schoon schip maken. Werken zullen ze bij QBuzz. Dikke punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *