Sinds gisteren rijdt er in de regio Midden-Groningen ook een Regiotaxi. Hierdoor kunnen inwoners van de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek en Slochteren nu ook met de Regiotaxi op stap.

De Regiotaxi is een bijzondere vorm van openbaar vervoer in Groningen. De reiziger wordt vanaf zijn of haar voordeur naar een aantal stations en bushaltes gebracht, met een gegarandeerde aansluiting op het overige openbaar vervoer, en weer terug. In de overige Groninger gemeenten maken dagelijks ongeveer 300 reizigers gebruik van de Regiotaxi.

Voor reizigers uit de gemeente Slochteren is een speciale afspraak gemaakt: zij kunnen vanaf hun voordeur naar winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand reizen. Zij betalen dan wel een hoger tarief.

Voor een rit met de Regiotaxi Midden-Groningen belt de reiziger van tevoren met 0900-2022701. Het basistarief van de Regiotaxi is € 2,- voor 1 zone. Voor elke volgende zone betaalt de reiziger € 1,- extra.

Door de invoering van de Regiotaxi in deze vier gemeenten kunnen alle inwoners van de provincie Groningen (exclusief de stad) nu gebruik maken van een Regiotaxi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *