Bijna een kwart van de spitstreinen die vervoersmaatschappij Arriva van en naar Groningen laat rijden in de spits komt te laat. Dat is gebleken uit een onderzoek wat een onderzoeksbureau in opdracht van de provincie uitvoerde.

De treinen waar het om gaat hebben minimaal een vertraging van 4 minuten. Er werden tussen 24 september en 12 oktober 1200 treinen geobserveerd.

Vanmiddag kreeg de statencommissie economie en mobiliteit informatie waaruit bleek dat bleek dat Arriva het de komende tijd moeilijk gaat krijgen. De nieuwe Spurt-treinen moeten namelijk worden aangepast en dat betekent dat deze treinstellen tot medio volgend jaar niet 100% inzetbaar zijn. Daarnaast moet Arriva ook nog eens twee van de NS gehuurde Buffels teruggeven in november, omdat de NS ze zelf nodig hebben. Ter vervanging heeft Arriva drie extra Spurts besteld, maar die worden pas eind 2009 afgeleverd.

Arriva probeert de ergste drukte te verminderen door vanuit Winsum en Hoogezand directe spitsbussen naar het Zernikecomplex in de stad Groningen in te zetten (zie ook dit bericht).

Arriva wil de perrons 6a en 7a op het station in Groningen definitief in gebruik nemen zodat de vertrekkende en aankomende treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten.

Arriva vraagt haar reizigers om een trein eerder of later te nemen, omdat die vaak minder druk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *