De stad Groningen krijgt vanaf 6 januari twee extra Citybuslijnen. Deze lijnen zullen worden uitgevoerd met luxe pendelbussen en zullen gaan rijden vanaf de parkeerplaatsen Euroborg P3 (aan de Bornholmstraat) en het nieuw aan te leggen transferium in Haren, langs de A28.

De bussen zullen de Ikea, de Grote Markt en het UMCG aandoen. Bij files mogen ze over de vluchtstrook. De bussen zijn vooral bedoeld voor forenzen. De eerste bussen zullen al rond 6:30 ‘s ochtends vertrekken.

De bussen zullen vanaf beide parkeerterreinen om de tien minuten vertrekken. Ook de bestaande P+R-mogelijkheden zullen blijven bestaan (dus vanaf Hoogkerk-Zuid, de Zaanstraat en Kardinge). Verder wil Groningen in de toekomst nog een groot P+R-terrein langs de A7 nabij Hoogkerk aanleggen.

In de bussen zal hetzelfde tarief als in de huidige Citybuslijnen gaan gelden: 2 euro voor een kaartje van maximaal vijf personen. De laatste bus zal gaan vertrekken rond 18:45 uur. De eerste bus vertrekt om 6:18 uur vanuit Haren en om 6:45 uur vanaf Euroborg P3. Daarnaast zullen de bussen op zaterdagen vanaf 9:00 uur gaan rijden en op koopzondagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *